0

My Ubuntu is lagging when the GPU shows 99%. However, there is enough memory and CPU to operate smoothly.

Please see the details below:

GPU Usage:

nvidia-smi  Thu Oct 14 16:27:52 2021        +-----------------------------------------------------------------------------+ | NVIDIA-SMI 440.33.01    Driver Version: 440.33.01    CUDA Version: 10.2     | |-------------------------------+----------------------+----------------------+ | GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC | | Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. | |===============================+======================+======================| |   0  Graphics Device     On   | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A | | N/A   66C    P0    90W /  N/A |   6319MiB /  7982MiB |     99%      Default | +-------------------------------+----------------------+----------------------+                                                                                 +-----------------------------------------------------------------------------+ | Processes:                                                       GPU Memory | |  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      | |=============================================================================| |    0      1535      G   /usr/lib/xorg/Xorg                            28MiB | |    0      1943      G   /usr/bin/gnome-shell                          50MiB | |    0      3599      G   /usr/lib/xorg/Xorg                           218MiB | |    0      3755      G   /usr/bin/gnome-shell                         156MiB | |    0      4505      G   /usr/lib/firefox/firefox                       2MiB | |    0      4591      G   /usr/lib/firefox/firefox                       2MiB | |    0      4643      G   /usr/lib/firefox/firefox                       2MiB | |    0      4992      G   ...AAgAAAAAAAAACAAAAAAAAAA= --shared-files    38MiB | |    0      6557      C   python3                                     5699MiB | |    0      7146      G   ...AAgAAAAAAAAACAAAAAAAAAA= --shared-files   110MiB | +-----------------------------------------------------------------------------+ </pre></div><!-- /wp:codemirror-blocks/code-block -->  <!-- wp:paragraph --><strong>CPU and Memory Usage:</strong><!-- /wp:paragraph -->  <!-- wp:codemirror-blocks/code-block {"showPanel":false,"languageLabel":"no","mode":"clike","mime":"text/x-c++src"} --> 				<div class="wp-block-codemirror-blocks-code-block code-block"><pre>top - 16:30:31 up  1:37,  1 user,  load average: 2.43, 2.88, 2.56 Tasks: 467 total,   2 running, 363 sleeping,   0 stopped,   0 zombie %Cpu(s): 13.2 us,  0.8 sy,  0.0 ni, 85.2 id,  0.1 wa,  0.0 hi,  0.8 si,  0.0 st KiB Mem : 32641040 total, 13042516 free, 12848156 used,  6750368 buff/cache KiB Swap: 67108860 total, 67108860 free,        0 used. 19049248 avail Mem     PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND  6557 ravi      20   0 21.472g 7.537g 579128 R 156.2 24.2 141:14.39 python3  3755 ravi      20   0 5812852 406344 106060 S  12.5  1.2   4:45.23 gnome-shell  6751 ravi      20   0  557060  62464  47768 S  12.5  0.2   9:00.43 gnome-syste+  2032 root      20   0 2067300  12724  10748 S   6.2  0.0   0:03.00 teamviewerd  3806 ravi      20   0  356520   8856   6420 S   6.2  0.0   0:07.07 ibus-daemon  4799 ravi      20   0  799568  40980  30108 S   6.2  0.1   0:03.70 gnome-termi+     1 root      20   0  225744   9412   6548 S   0.0  0.0   0:08.75 systemd     2 root      20   0       0      0      0 S   0.0  0.0   0:00.00 kthreadd     3 root       0 -20       0      0      0 I   0.0  0.0   0:00.00 rcu_gp     4 root       0 -20       0      0      0 I   0.0  0.0   0:00.00 rcu_par_gp     6 root       0 -20       0      0      0 I   0.0  0.0   0:00.00 kworker/0:0+ </pre></div><!-- /wp:codemirror-blocks/code-block -->  <!-- wp:paragraph --><a href="https://i.stack.imgur.com/2HoJi.png" rel="nofollow noreferrer"><img src="https://i.stack.imgur.com/2HoJi.png" alt="enter image description here" /></a><!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --><strong>OS Information:</strong><!-- /wp:paragraph -->  <!-- wp:codemirror-blocks/code-block {"showPanel":false,"languageLabel":"no","mode":"clike","mime":"text/x-c++src"} --> 				<div class="wp-block-codemirror-blocks-code-block code-block"><pre> lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 18.04.6 LTS
Release:    18.04
Codename:   bionic

$ uname -r
5.4.0-86-generic

Is there any way to make Ubuntu working smoothly (without killing my python process)?